Monday, 11 February 2013

Update Post Baru...OLAMO!!!

Assalamualaikum semua...

   Sudah sekian lama saya x update blog nie....cian kt blog nie...dipinggirkn plak...hehe...bkn dipinggirkn la...cume x ade masa je nk update...hehe...nie pun tgh bosan2 duk bilik sorg2..nk update sikit la blog ari nie...nampak la ada perubahan skit kn??hehehe...

    Pernah dgr x perkataan OLAMO nie???msty x pernahkn...hehe...OLAMO nie singkatan dari perkataan OUR LAST MOMENT.....hehe..bru2 nie saya dan sahabat2 akhowat majmuah 6 ade wat rehla(8/2/2013)...kiteorg g LATA BELATAN,BESUT...jauh kn??kiteorg g naik van...sbb ade 9 org yg g..klu naik kete mmg x muat la sbb driver nye sorg je...hehe...
Nie la tempat kami g rehla

   Kami bertolak pkul 8 lbh gitu la..x ingt la plak ^_^ dalam perjalanan tu mcm2 aktiviti kami buat..ada yg menyanyi la...tdo la..mkn la...mcm2 lg la...kan dah bnyk perkataan" la"tu...hehe..kami sampai kat lata tu dalam pkul 10 lbh jugak la..smpai2 je dah kne naik bukit2 plak..dah mcm jungle traking pun ade..dgn bwk bnyk brg kn...hehe..dan alhamdulillah tempat kiteorg nk mandi tu..x de org pun...so selesa la skit...hehe...
lps je letak brg2..terus bahagi2 kn tugas..ade yg kne bakar ayam...buat coslow...buat air...yg main air je pun ade...hahaha..k la..mls nk ckp spe buat kerja2 tu..tgk gmbr je...

tgk je gmbr dr jauh ek...hehe...yg belah kiri tu,,geng2 bakar ayam...belah kanan geng2 buat coslow

      Beberapa jam kemudian...siap la kami punye ayam bakar(BBQ) dgn coslow air tgn anisah...hehehe...nk tgk ape jd dgn ayam dan yg lain2???jom tgk gmbr lagi...hehe..

coslow nisah x siap lg....tp cantik kn warne dye??
nie ayam bakar dan seumpamanye...nampak je gelap..tp sedap!!!
 tgk tu ade daging burger...ade chef yg buat burger tuk kami..siapakah???

  K ape lagi lps dh siap semua nie..kami semua duk makan la....nk wat pe lg,,x kn tgk je kot..hehehe....hah lupe nk g tau...sape yg buat burger kn...org tu ade la...cik hazirah...burger dye buat dah mcm burger abg Burn dah..hahaha..tipu je..tp yg pasti mmg sedap la...hehe..lps je selesai mkn..waktu zohor pun dah masuk..kami solat je kt tepi tu...pengalama pertama kali solat basah2....seronok sgt2...abis je solat...kami ramai2 berendam dalam air smbil2 berposing la..hehehe....air dye mmg sejuk sgt2....dah mcm duk dalam air je..siap .menggigil plak tu..dahsyat kn???masa nie la bru terasa rapat sgt ukhuwah kami sebenar nye..walaupun ade 2 org yg x join...ermmm...mood sedih plak tibe2...nk wat mcm ne mungkn dorg ade hal yg x boleh dielakkn...ish..x mo la sedih2 nie..x seronok nk bce...hehe...k la layan la gmbr2 nie plak..penat nak taip....hehehe =)

nie la hazirah...yg buat burger tu...hehe
kami yg cute lg comel nie..
kanak2 riang.....suka sgt main air..
wahida tgk muka dah menggigil...abir...stedy la..
Kak Ten pandang mane tu..kamera kt depan la..yg pndg kamera nie..ili..syifa..su..
sory la  gmbr org bru nak ambk side lawa..tp x jadi plak...heheh
    Dan penat berendam...kami naik...dan makan lagi...hehehe...masing2 dah kelaparan balik lps main air td..hehe...x pe2....sbb mknn banyk lagi tu..x abis2...pastu sambung balik main air..,haha..kali nie kami posnig tangan plak..tp sayang x ade dalam kamera saya la plak..x pe la...saya cerita je..sbb x de gmbr...hehe..kami buat mcm2 gaya..seronok sgt...nnt ade rezeki..saya post kt facebook je gmbr2 tu deh...pastu bnyk lg aktiviti yg kami buat masa dalam air tu...dah x hiraukn org lain dah...hehe..excited la katakan...hehehe..ermm...lama jugak la kami berendam smpai la pkul 4.30 ptg....mse tu bru la kami kemas2 tuk berangkat pulang ke APIUM...hehe...sedih je ase nye..sbb x puas lg...dah siap2 kemas..kami g tukar pakaian..lps tu main tukar2 hadiah plak...hehe...tujuan main nie bkn sekadar nak hadiah je..tp untuk kenang-kenangan bersama2...hehe...proses mengundi pun berjalan..masin2 dah dpt hadiah,...ape lagi..ambk gmbr la kn.,,nk tgk x??x yah la....hehe..tp nk bg tgk jugak la...hehe...

ili mahira zamani

abir nor damia

suriati

Kak Fatin Asiah
wan nor hazirah

syifaa johar

wahida amalin

masu'llah kami....asiah adni
dan ini KAMI SEMUA....OLAMO!!!!
OUR LAST MOMENT




 



3 comments:

  1. nisaaa.....thnx update!!cantik gambar nisa amik.thumbs up dear

    ReplyDelete
  2. abir...wlcme dear...hehe...bese2 je la..
    su...wlcme dear..

    ReplyDelete