Wednesday, 28 May 2014

CHIPSMORE!!!

**Assalamualaikum**

     Hampir 4 bulan tak menjenguk blog sendiri nie...x ada masa terluang nak update entri bru...lagi pun bkn ade org nk bce kn cerita2 kite nie...*ayatbajetsedihkn*...huhu...Tapi dalam masa 4 bulan nie..mcm2 bnde dah jd kn...so klu nk cerita kat dlm nie mmg x kn abis la...secara overoll nye...semua baik2 je...tp yang kurang baik nye semester 2 nie banyak plak subjek yang agak berat bagi nisa...terutamanya subjek JALINAN MASYARAKAT...kursus nie batch nisa yang first dilaksanakan...segala nye menjadi tak teratur dan agak kelam kabut skit la...tp alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar dan ari nie selesai pun perbentangan laporan untuk kursus nie...Terima Kasih buat semua sahabat2 yang sangat2 nisa sayang....Korg semua TERBAIKK!!!....
jadi model jap..bahagia dh abis JM

     Sebelum terlupa..nisa sgt2 rindu dengan gelak tawa...berkongsi masalah bersama-sama dengan seorg sahabat yang bagi nisa dye seorg shbt yang sgt2 baik.....knpe semenjak beberapa bulan nie..hnya berdiam diri...nisa ada buat salah ke???.....ape2 pun nisa x kn pernah lupa segala jasa baik dan segala2 nye tentang dirinya...nisa harap dye sntiasa dlm keadaan yg sihat dan dilindungi oleh Allah SWT...dan last untuk awak...good luck for your final exam..... =)
My Happy Family APIUMNP 2011-2013













 So...and the end...esok last bljr dlm kelas..dan minggu depan bermula la "study week"....nie la masa yang sgt2 bernilai bagi seorg pelajar macam nisa nie..sbb mse nie la bru btol2 nk menelaah segala ape yang dh dipelajar sepanjang semester 2 ini....huhuhu...teruk kan...study last minit..ape la nak jadi nie....apa2 pun..nisa kne berusaha semaxsimum yang blh tuk berjaya dalam hidup...cukup kot tuk entri ari nie..hope sgt2 sape2 yang bce entri kali nie..doakan kejayaan nisa dalam menghadapi final exam pada 9/6/2014 sampai la 23/6/2014....oke lps tu nisa cuti 3 bulan..boleh la sape2 yang nak ajak kuar ke...hihihi...oke la..nnt kite jmpe lagi pada entri yang akan datang...tp x tau bila lg blh update...see ya....
wasalam...

My Friends.....korg adalah teman yang diperlukan...
Our JSP Hero....huhuu...korg Terbaikk!! Thanks jaga kiteorg masa JM..
My New Family at UMKL... JSP 13/14....

Monday, 17 February 2014

Cukup Sebulan...Semester Baru ^_^


 ***Assalamualaikum w.b.t***

 Hari cukup sebulan untuk semester break...sebulan jgak cume duk rumah je x g mane2 pun..perkara yg wajib tiap kali cuti..kne tlg mak jge bdk2 kt rumah...lg2 skrg nie dh bertambah plak dgn budak yg sekolah..balik n pergi sekolah kne hantar dan ambk...tp nisa kadang  je g hntr n ambk dorg dr sekolah...hehehe..hurmm..walaupun penat tp seronok jge bdk2 nie..sbb mngajar kite erti kesabaran dgn perangai dorg yg nakal2 n hyper sgt...dan yg paling penting x pernah rasa jemu pun nak jge dorg...jadi anak2 ku sekalian..cukup untuk sebulan je kite berjumpe...insyaAllah bila jumaat x ada kelas..akk balik jmpe anak2 sekalian ek...(mood : rindu...pd hal bru je sehari x jmpe)..nie je cter untuk semester break...tp sblom terlupe..nisa nak mntk maaf dekat kawan yg sgt2 baik(mybff)..sbb x bnyk bertnye khbar sepnjg cuti nie pun..dan dsbbkn mslh2 tertentu yg mnghalang tuk nisa x contct...nisa harap "my bff" x marah kt nisa..sbgi kwn yg setia..nisa rindu dgn cerita dan jenaka dr dye...untuk "my bff" first day new semester..nisa dh nmpk kamu lalu depan kolej nisa..dan nisa nk wish gud luck and selamat memulakan semester baru dgn lebih gigih dan cemerlang...usaha yg paling penting... ;-)

satu2 nye my princess yg comel...cute!!!geram je!!

  Next cerita...cerita dipagi hari semester baru(sem 2 dah)....semua org dok kalut nk dftr subjek..mcm2 ragam ada...yg tension x blh dftr la...yg ada jadual pertindih la...yg x tau nak dftr subjek ape la..mcm2 hal la yg jd pg td...hihihhihi..termasuk la dgn tuan pnye blog nie...cdgn nye jmpe kwn2 dpt la setelkn dftr subjek ari nie..tp malangnye x setel2 jgak sbb ada mslh teknikal and mslh sistem sndiri..kejap ok..kjap x ok..hurmmm..tu la klu berkait dgn pengunaan sistem elektronik nie...tp ada jgak subjek yg blh dftr ade la dlm 14 jam kredit dh siap register....pastu lps setel je daftar subjek..walaupun x semua lg...pkul 2 tu ada kelas dgn ustz Nayel subjek Nazzariyyah hukum...tp yg lawak nye...ada 2 org je yg dtg kelas...nisa dgn amalina je..yg lain semua dh pakat2 balik kolej...hihih..tu la semua org ingt first day nie x ada kelas..pdhal kelas berjalan je mcm biasa...then pkul 4 tu plak ada lg kelas..kelas Hubungan Etnik(subjek universiti)..itu pun x ramai yg dtg..boleh kata suku dr semua student semester 2 la...hurmmm..mejoriti ramai pompuan yg dtg..biasa la ari first kn..lecture pun ckp mcm tu...kbnykn student first day nie ramai x dtg sbb kehadiran x dikira pun...jadi hari nie nisa dh masuk 2 kelas dan dpt skit penerangan ttg subjek yg nisa ambk tuk sem nie...harap semuanye berjalan dgn lancar dan dipermudahkan...dan esok start kelas pkul 11 pg..

no caption!!

 Doakn yang terbaik buat nisa dan kawan2 yang lain dlm menuntu ilmu di sini...amenn...tu je kot tuk entri ari nie..x ada idea sgt sbnrnye...hnye nk mngisi masa lapang je...hihihihi...ok...jap g nak dating dgn abg plak..hahaha...Slmt Mlm Guys...See U Next Entri.....Wassalam (^_^)

Tuesday, 7 January 2014

KASIH SAYANG IBU.....

**Assalamualaikum**


By the way...pg td abah tepon..tnye demam lg ke??..alhamdulillah dah sihat...tp......
abah ckp mak x sihat lg...rasa mcm nk balik...tp sbb kn exam x abis lg..x ade kesempatan nk balik..Ya Allah Engkau berikan lah kesembuhan dan lindungi la emakku dr segala penyakit dan musibah...amee :'(

P/S : td jmpe  artikel nie kt fb...so nisa copy paste je...

Seorang ibu dalam hidupnya sungguh penuh kasih sayang kepada anaknya..mari kita renungkan kasih sayang hati ibu kepada anaknya...

1. Saat makan, jika makanan kurang Ibu akan memberikan makanan itu kepada anaknya dan.berkata, "Cepatlah makan, Ibu tidak lapar."

2. Waktu makan, Ibu selalu menyisihkan ikan dan daging untuk anaknya dan berkata, "Ibu tidak suka daging, makanlah, nak..."

3. Tengah malam saat dia sedang menjaga anaknya yang sakit, Ia berkata, "Istirahatlah nak, Ibu masih belum ngantuk..."

4. Saat anak sudah tamat sekolah, bekerja,mengirimkan uang untuk Ibu. Ia berkata, "Simpanlah untuk keperluanmu nak, Ibu
masih punya uang..."

5. Saat anak sudah sukses, menjemput Ibunya untuk tinggal di rumah besar, Ia lantas berkata, "Rumah tua kita sangat nyaman, Ibu tidak terbiasa tinggal disana..."

6. Saat menjelang tua, ibu sakit keras, anaknya akan menangis, tetapi Ibu masih bisa tersenyum sambil berkata, "Jangan menangis, Ibu tidak apa apa." Ini adalah kedermawanan hati seorang ibu Yang sungguh banyak tak di sadari oleh anaknya Ibu..

Tidak peduli seberapa kaya kita, seberapa.dewasanya kita, Ibu selalu menganggap kita anak kecilnya,mengkhawatirkan diri kita tapi tidak pernah membiarkan kita mengkhawatirkan dirinya.

Semoga semua anak di dunia ini bisa menghargai setiap kasih sayang seorang ibu, karena beliaulah makhluk Allah yang satu
satunya dikirim untuk menjaga kita dan
menyayangi kita.

Aamiin

Insan yg palingku sayang...Mak n Abah

Saturday, 4 January 2014

#Throwback 2013


 ***Assalamualaikum w.b.t***

*tarik nafas jap*....Fuhh!!dh lme x intai blog den nie hah...nasib baik la x berhabuk..hihi..cume sian je x de pun cerita2 bru(adekeorgnkbaceblogdennie)...tp x pe la...disebabkan ari nie ade mse...boleh la nk typing2 sikit kt sini....ok klu bce tajuk je msty dh tau kn nk kongsi psl ape...so ari nie..just nk imbas2 kembali kenangan tahun 2013 yg penuh dengan pelbagai cerita dan kisah....OH!!sebelum terlupa...nk ucapkn SELAMAT TAHUN BARU 2014....walaupun dh lewat 4 ari kot...haha...ermmm..nk start dr mana ek???

oke la..nisa just tulis ape yg terlintas je ek..sepanjang 2013 yg lepas..mcm2 bnde dh jd...sama ada baik atau buruk...gembira atau sedih...semua nye ada....btw mcm yg korg semua tau...pertghn bulan 3/2013..nisa dah
tamat belajar kt Akademi Pengajian Islam,Universiti Malaya Nilampuri Kelantan..tp tamat bljr sbg student asasi je..no sijil ok!!..and then cuti yg sgt2 lame before first degree 2/9/2013....saya student degree dlm bidang Syariah dan Pengurusan Muamalat...(4 years ok)...ermmm..sekali imbas je...first degree biasa la mula dgn minggu haluansiswa kn(seminggu je)....mls nk cerita ape2 psl MHS nie...just yg baik..nisa ambk..yg buruk jdkn teladan,...

Next chapter...hah..bru teringat yg tahun 2013 nie ramai jgak kawan2 yg sebaya dgn nisa dh mendirikan rumahtangga(xpejodohdorgsmpaidlu)..nisa just focus kt study dlu ek..jgn nk gatai2 pikiq psl kahwin..haha..
ermmmm...x lupe jugak..buat arwah abg sepupu nisa yg meninggal dlm 2 @ sebulan yg lepas...akibat accident balik dr kerja.semoga arwah ditempatkan dikalangan org yg beriman..*AL-FATIHAH.....segala nye berlaku dalam mase yg singkat dan x disangka2 kn....

Now...nisa nk kongsi plak kisah sepanjang bergelar student degree nie kt universiti malaya...hihih...banyak perkara baru yg nisa dpt bila bljr kt sini...contoh nye...buat assgmnt dh x mcm kt np dlu..boleh cincaii2 je...sekarang semuanye kena ikut format...fuhh..kadang2 tu smpai fed up dibuat nye..tp dengan sokongan n kerjasama kwn2 semuanye dpt disiapkn...termasuk la dgn perbentangan dlm kelas..bnyk kenangan nanis n pahit mse buat kerja2 berkumpulan nie...yg paling penting nisa dpt classmates yg sgt2 sporting n geli2 kot dorg nie...*masukair...haha..dan untuk pengetahuan korg...skrg nie nisa dlm exam week...i have 3 more paper...abis exam 13/1/2014...harap semuanye dipermudahkan...


Hah...x lupe jgak...cerita psl sahabat2 majmuah 6 np dlu...skrg kt UMKL jarang kite dpt bertemu kan..mane tak nye..masing2 dh dengan bidang masing2 kan...hope korg still ingt shbt2 majmuah6 ek...bnyk kenangan kite bersama selama 4 semester kt APIUMNP...nnt klu ade rezeki kite buat runieon awal semester 2 nnt ek..rindu nk berkumpul n sembang2 dengan korg semua...last untuk dorg...semoga berjaya didunia n diakhirat dan kite tetap sahabat selamanye...

Tu je kot yg berlaku sepanjang 2013 yg lepas...meh la kite intai2 gmbr throwback2013 yg ada...


most wanted picture.....miss this moment Mac 2013..apiumnp

with my cute friend...ili mahira..dinner Mac 2013

MHS Sept 2013..first degree...at DTC,Universiti Malaya

my sweet sister....siti hajar roslan...dec 2013

new classmate with tutor...final class b4 study week..Dec 2013
Have done...now 2014 coming....semangat baru...azam bru...segala2 nye bru...*ayatjelebih*...hihi..insyaALLAH...sama2 kite perbaiki segala kekurangan yang ada selama tahun 2013...pada tahun nie..dengan segala kebaikan...last wish me luck for my final exam....see u later!!!
wasalam =)